Aion lab series l5

Stompboxes circuits published in magazines, books or on DIY electronics websites.

Aion lab series l5

Postby swt » 14 Jan 2019, 05:05

Hi. Just finished this project and i am having problems with r76. Before it, i have audio probe and tested the 4.40 ac volts as per calibration. Right after it, audio is almost lost and ac volts drops down to few millivolts. Any clues?
swt
Breadboard Brother
 
Posts: 109
Joined: 07 Sep 2007, 17:52
Has thanked: 3 times
Have thanks: 10 times

Re: Aion lab series l5

Postby plush » 14 Jan 2019, 13:33

swt wrote:Hi. Just finished this project and i am having problems with r76. Before it, i have audio probe and tested the 4.40 ac volts as per calibration. Right after it, audio is almost lost and ac volts drops down to few millivolts. Any clues?


Hi!

Did you use original 3080s, or fake ones from, lets say, aliexpress?

I'd start with removing 3080 and other active components and measuring the results. 3080 could be faulty, Q1 could be faulty and so on.
User avatar
plush
Solder Soldier
 
Posts: 241
Joined: 08 Dec 2015, 10:29
Has thanked: 28 times
Have thanks: 59 times

Re: Aion lab series l5

Postby swt » 14 Jan 2019, 15:07

Thanks plush. Strange is that compressor is working ok. I have audio probe til one leg of r76. Then it drops to almost nothing . If i take the comp ics out...still the same.
swt
Breadboard Brother
 
Posts: 109
Joined: 07 Sep 2007, 17:52
Has thanked: 3 times
Have thanks: 10 times

Re: Aion lab series l5

Postby plush » 14 Jan 2019, 17:19

swt wrote:Thanks plush. Strange is that compressor is working ok. I have audio probe til one leg of r76. Then it drops to almost nothing . If i take the comp ics out...still the same.


So what made you think that compressor is working okay if there is almost no signal after r76?)

Check c36, and Q1.
User avatar
plush
Solder Soldier
 
Posts: 241
Joined: 08 Dec 2015, 10:29
Has thanked: 28 times
Have thanks: 59 times

Re: Aion lab series l5

Postby swt » 14 Jan 2019, 21:14

There is a minimum of audio. When i pluck hard comp led works as supposed...signal gets clamped and comp level does work also as expected...clamping hard when ccw...
swt
Breadboard Brother
 
Posts: 109
Joined: 07 Sep 2007, 17:52
Has thanked: 3 times
Have thanks: 10 times

Re: Aion lab series l5

Postby swt » 15 Jan 2019, 14:57

Ok...solved. the 100p that was supposed to be a multilayer...was an inductor!
swt
Breadboard Brother
 
Posts: 109
Joined: 07 Sep 2007, 17:52
Has thanked: 3 times
Have thanks: 10 times


Return to DIY Stompbox designs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest